Till senaste kommentaren

Studera heltid, deltid eller kvartid på distans, vilket utav dem?

Hej,
Jag är förvirrad över hur jag ska tänka om jag ska studera heltid, deltid eller kvartstid på distans för en utbildning via er. Väljer jag heltid, blir kursen i fem veckor, väljer jag deltid, då blir den i 10 veckor, och om tar jag kursen kvartstid blir den i 20 veckor. Jag vill ju läsa in den snabbt, samtidigt gillar jag att ta det lugnt och jobba med saker när jag känner för det och kan. Jag brular inte gilla att stressa med studierna, och jag är ganska duktig ändå att klara av dem ändå under en kort tid, men jag vet inte. Känner mig osäker. Jag kommer behöva ansöka om csn lån och bidrag, det är det och vill att den ska vara längre då jag ej har ett jobb och önskar att jag kunde jobba vid sidan av kursen. Det är det som jag mest tänker på. HADE Annars valt att köra på heltid/deltid. Den kurs jag tänkt att läsa är Na 2, och det är ju en bred och fet kurs, vad skulle ni rekommendera mig att välja? Och förresten, an kan väl läsa ändå i sin" egen takt", oavsett vad det är för redovisningform det redovisas, eller? Om man är snabb och blir med kursen tidigare,  postas nya uppgifter enligt schema eller får man alla uppgifter som ska göras i en och samma paket, från kursens start,  förstår ni min fråga?

Kommentarer

 • Hej Sandy,
  Läser du en kurs som är på 100 poäng på heltid så är det 8 timmar studier/dag i 5 veckor, halvtid ca 4 timmar studier/dag i 10 veckor och kvartstid ca 2 timmar studier/dag i 20 veckor.
  Det är studier varje dag och eleven måste vara aktiv i annat fall så avbryts studierna.

  Tyvärr är det svårt att råda, du måste själv som elev försöka komma fram till hur många timmar du kan lägga ner på studier varje dag.
  Om du börjar på 100% men det är för högt tempo så kan du ändra studietakten till 50% (minsta takten för att kunna få studiemedel - Tänk på att ändringar i planeringen kan påverka ditt studiemedel och du kan bli återbetalningsskyldig)

  Ska du söka studiemedel/CSN så måste du läsa mellan 100% o minst 50%
  Désirée Administratör
 • OJ, wow, tack för ert supersnabba svar.
  8 h studier per dag är mycket om man inte tar uppehåll mellan timmarna. Men om jag väljer att studera på halvtid, då blir det 50 procent, och skulle därför kunna vara berättigad för csn? kan man även vara inskriven på högskolan, läsa några kurser där samtidigt som man läser på komvux, hos er? funkar sånt?
 • Hej Sandy,

  Du kommer kunna söka CSN för 50%. Det går även bra att studera på annat håll samtidigt.
  Rosalie Teamleader, administration
 • Jaha, vad bra.

  Tack!
 • Hej,
  Går spanska 2 på en annan skola i halvfart. Men vill byta till eran distanskurs på kvartsfart. Går det att göra? Eller måste man söka om utbildningen?
 • Hej Paula,

  För att studera kursen hos oss behöver du söka den via vuxenutbildningen i din hemkommun.
  Såhär enkelt är det att ansöka:
  * gå till www.nti.se
  * välj din hemkommun och eventuellt intresseområde.
  * välj den kurs du är intresserad av och klicka på "sök via XXX kommun"
  * nu hamnar du på vuxenutbildningen i din hemkommun, det är här du ansöker.
 • Hej,

  Är det ett visst x antal timmar som måste göras per dag? Om man studerar på 50% måste man göra 4 timmar per dag eller kan man dela upp så man kan ha en heldag för studier i veckan istället?
 • Hej Linn,

  Du planerar dina dagar själv i veckan, hur många timmar du vill lägga på vilken dag osv. 4 timmar per dag är bara en måttstock för hur många timmar man behöver lägga per dag om man skulle fördela timmarna jämt måndag till fredag.
  Marie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.