Till senaste kommentaren

Får man 1 meritpoäng för engelska 7?

Hej!
Pluggade ekonomi på gymnasiet men läste enbart de ämnen som ingick alltså bland annat engelska 6. Men nu skulle jag behöva utöka mina meritpoäng för att komma in på den utbildningen jag vill. Får jag 1 meritpoäng för engelska 7 även ifall man läser det i efterhand? Som jag fattat det så får man det men att man konkurrerar om platserna i urval 2 (BII).

Kommentarer

 • Hej Philip!

  Tack för din fråga! Ja om du läste till en gymnasieexamen vid gymnasiet och avslutade studierna med ett examensbevis. Då kan du i efterhand läsa till Engelska 7 och få 1.0 i meritpoäng för den kursen. Betygsvärdet i Engelska 7 kommer också att räknas in i ditt jämförelsetal. https://www.antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/Gymnasieskolan/Gymnasieexamen-2014/Sa-har-raknas-betygen/

  Du kommer då att dels hamna i urvalsgrupp I med din tidigare gymnasieexamen och snitt samt i urvalsgrupp II med kursen Engelska 7.

 • Om man misslyckad med kursen första gången har man då möjlighet att komplettera eller får man bara göra kursen en gång, och det betyg du får då är det som gäller?
 • Hej igen Philip!

  När elever läser kursen hos oss så är den uppdelade i skriftliga och muntliga uppgifter samt slutprov. Om en uppgift inte är godkänd så ges möjlighet till komplettering under kursens gång. Om eleven inte lämnar in godkända uppgifter eller inte slutför hela kursen då blir det generellt ett F i kursen. Den möjligheten eleven har då är att antingen söka om kursen via komvux eller söka till en prövning i kursen. Vid godkänt betyg eller högre när kursen i Engelska 7 avslutads, då om eleven önskar höja det betyget då är det en prövning i kursen som eleven kan ansöka till.
 • Om man läser kursen på 50 %, hur många timmar i veckan är det då beräknat att man ska lägga ungefär. Tänker att det kan vara bra att veta så jag vet hur jag ska lägga upp det.
 • Hej igen Philip!

  Jag brukar till de elever som tidigare inte har läst på distans att beräkna heltid som en arbetsvecka dvs ca 40 timmar. Sedan beror det ju på elevens intresse och förkunskaper hur många timmar som eleven faktiskt behöver lägga ned. Men om du beräknar att om du läser kursen på halvtid, så kan det behövas ca 4 timmars studietid per dag om planen är att studera fem dagar i veckan.
 • Vart hittar man när kurserna startar osv?
 • Hej Philip,

  Du hittar kursstarter på din komvux hemsida.
  Rosalie Teamleader, administration
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.