Slutprov på plats?

Det verkar som om min kommun kräver slutprov på plats för kurserna jag är intresserad av. Hur löser man det om man studerar från utlandet? Måste slutprov ske direkt efter avslutad kurs eller finns det flera tillfällen så man kan boka en tid som passar efter hemkomst?
Sara

Kommentarer

 • Hej Sara, vilken kommun ansöker du via? Så ska jag se hur rutinerna fungerar just där.
  Provadministrationen
 • Tack! Jag bor i Botkyrka.
 • Hej,

  Slutprovet skrivs senast samma dag som kursslut.

  Det går bra att skriva våra slutprov/final exam på annan ort/utomlands. Det som gäller då är att du ordnar med provskrivningen själv. Eventuellt nationellt prov (NP) som ingår i kursen måste skrivas på plats i NTI-skolans lokaler. Följande behövs för att genomföra prov på lokal utomlands/annan ort:

  1. En plats att skriva på. Godkända platser är ambassader, konsulat, svenska, internationella eller lokala skolor, universitet, svenska kyrkan och liknande. Inte företag som inte är skolor. Platsen ska kunna gå att verifiera online.

  2. a) En internetuppkopplad dator då du gör slutprovet på samma sätt som övriga uppgifter, online genom ditt elevrum. Antingen att du lånar en på plats eller får koppla upp din egen till ett wi-fi.
  b) Alternativt möjlighet att skriva ut slutprovet så att du gör det med papper och penna, och att de sedan skannar in det du gjort och skickar oss det över mejl.

  3. En kontaktperson med en officiell mejladress, alternativt en adress som går att styrka på en hemsida. Kontaktpersonen ska:
  - legitimera dig
  - se på när du öppnar provet
  - se till att du inte använder otillåtna hjälpmedel, och att du håller provtiden på 1 timme
  - bekräfta till oss på prov@nti.se med ditt namn att hen har gjort allt detta

  Du behöver därmed hitta plats, kontaktperson och bestämma datum (prov skrivs senast 2 arbetsdagar innan kurssluts datum). När så är gjort, hör du av dig till oss med uppgifterna så ser vi till att vi gör vår del, informera kontaktpersonen och sedan antingen öppnar provet (vid prov online) eller får tag i provet från din lärare (om du inte har möjlighet att skriva på en dator). Om du inte använder dator måste vi veta det ganska många dagar i förväg.
  Tänk på att det alltid är bra att vara tidigt snarare än sent ute när det gäller att hitta plats att skriva på och kontaktperson. Slutprovet skrivs i regel samma vecka som kursslut.

  Bekräfta gärna att du har fått detta mejl och tveka inta att fråga om du undrar över något.

  Provadministrationen
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.