Behörighet

Hej!
Jag är oklar över vilken matematik kurs det är jag ska läsa för att få behörighet till Matematik B. Jag har bara grundskolans matte och gick ut med betyget 2 (år 1990). I helgen skickade jag in ansökningar till både Matematik 1b och 2b hos er för att vara på säkra sidan. Kan ni hjälpa mig med att få lite klarhet?

Kommentarer

 • Ber dig vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information och hjälp gällande behörighets-krav.
  Du kan även titta på skolverkets hemsida:
  https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/vuxenutbildning/komvux/gymnasial/sok-amnen-och-kurser/searchVux.htm?alphaSearchString=&searchType=FREETEXT&searchString=Matematik+2

  Désirée Administratör
 • Hej,

  Jag, vill studera på nti-skolan distans
  Jag har typ 12 st ämnen som jag vill studera.
  Marwa
 • Hej Marwa,
  Ber dig vänligen kontakta studie- och yrkesvägledare på din skola, Vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information och hjälp angående dina studier.
  Du ansöker sedan till kurserna via ovannämnda Vuxenutbildning.

  Tack på förhand
  Désirée Administratör
 • Hej!
  Kan Jag via nti-skolan utbilda Mig till uska eller måste Jag läsa även på komvux?
  Har fyra ämnen kvar att läsa nu. De övriga har Jag läst hos Er.
  Mvh Ann-Britt.
  Ann-Britt Viola Larsson
 • Hej!

  NTI-skolan är en utbildningsanordnare, erbjuder kurser på grundskole- och gymnasienivå. Du behöver höra av dig till en vägledare i Nora Kommun för att kunna lägga upp en planering för dina kvarvarande kurser och sedan även hjälper dig med en ansökan. Vi har tyvärr inte vägledningen för din hemkommun.
  Gällande dina tidigare frågor:
  Om du har läst matematik i grundskolan, så är det matematik 1a, b eller c du ska börja med. Vilken kursvariant du ska läsa beror på vad du har för mål med dina studier.

  Gällande kurser inom vård och omsorg kurspaketet så är det kurser inom dels de obligatoriska kurser som totalt omfattar 950 poäng samt kurser inom inriktningen som är totalt på 500 poäng du ska läsa. Rekommenderar att du kontaktar vägledare på komvux för att lägga upp en plan.

  Lycka till!
  Ranin Studievägledare
 • Jag läser på gymnasiet åk 1. Min skola erbjuder inte franska 1. Finns det möjlighet för mig att läsa den kursen på distans?
  Anya
 • Hej!

  Som regel får du ansöka från och med att du är 20 år eller tidigare om du har en avslutad gymnasieutbildning.
  Kontakta en studie- o yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information och hjälp.
  Rosalie Teamleader, administration
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.